ب‌ام‌و «M4 CSL»؛ سوپراسپرت تمام‌عیار

کمپانی ب‌ام‌و سال گذشته میلادی دو خودرو فوق عملکردی اسپرت خود را که یکی از آن‌ها یک سدان اسپرت (M۳) و دیگری یک کوپه اسپرت (M۴) بود را معرفی و روانه بازار کرد.

M۴ نسخه کوپه M۳ است و هر دو خودرو پرفورمنسی باواریایی‌ها در کلاس ۶ سیلندرها قرار دارند. از طرفی کمپانی ب‌ام‌و در سال ۲۰۲۲ میلادی برای اسپرت‌دوستان خود سنگ تمام گذاشت و نسخه CSL را به‌جهان معرفی کرد. در این مطلب به‌بررسی M۴ CSL سفارشی بازار ایالات‌متحده خواهیم پرداخت.

بدنه عضلانی و اسپرت

کمپانی ب‌ام‌و خودروهای فوق سبک اسپرت خود را با پسوند CS یا CSL به‌جهان معرفی می‌کند. در حقیقت M۴ CSL به معنای (Competition-Sport-Lightweight) است که بیانگر یک خودرو اسپرت مسابقه‌ای سبک‌وزن است. از نظر طراحی، ب‌ام‌و M۴ CSL تفاوت چندانی با نسخه M۴ و نسخه اسپرت‌تر آن، یعنی کامپتیشن ندارد. البته تغییرات اندک در جزئیات سبب شده است M۴ CSL به‌معنای واقعی یک سوپراسپرت تمام‌عیار باشد.

با نگاهی به پروفیل این سوپراسپرت باواریایی با خطوط شارپ روی بدنه مواجه می‌شویم که امضای آشنای طراحی ب‌ام‌و است. کاپوت نسبتا کشیده و پشت کوتاه با خطوط تیز روی بدنه، در کنار رینگ‌های ۱۹ اینچی فورج‌شده در جلو و رینگ‌های ۲۰ اینچی فورج‌شده در عقب، کاراکتر سنگین و اسپرتی به این خودرو می‌بخشد.

چراغ‌های کشیده M۴ با رنگ زرد LED ها، جلوپنجره عمودی بزرگ و یک حجم برآمده خاص روی کاپوت، چهره خشن و تهاجمی به این سوپراسپرت داده است.

در نمای عقب، چراغ‌های کشیده با گرافیک موشن و حجم‌پردازی خاص روی درِ صندوق‌عقب و مجموعه دیفیوزر و اگزوزهای دوبل کروی‌شکل در طرفین آن، چاشنی هیجان این خودرو را دوچندان می‌کند.

ویژگی‌هایی مانند سقف و قاب آینه‌های M فیبرکربنی، نوار قرمز رنگ دور جلوپنجره، لیپ سپر فیبرکربنی، رنگ قرمز و مشکی روی کاپوت، خطوط قرمز روی سقف، رکاب مزین‌شده به خط قرمز با پس‌زمینه مشکی پیانویی، چراغ‌های عقب با حالت موشن اسپرت، لیپ سپر عقب فیبرکربنی و اگزوزهای بزرگ کروی‌شکل در طرفین سبب شده است M۴ CSL هیجان‌انگیزتر جلوه کند.

فضای داخلی مهیج و اسپرت

در زمان ورود به‌کابین M۴ CSL با طراحی جذاب و اسپرتی مواجه می‌شویم. یک کلاستر ۱۲.۳ اینچی در مقابل راننده و یک نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی برای سیستم اطلاعات-سرگرمی در کابین این خودرو تعبیه شده است که فضای داخلی را مدرن جلوه دهد.

همچنین طراحی صندلی‌های فیبرکربنی M (این نوع طراحی برای نخستین‌بار از سدان تمام‌اسپرت باواریایی‌ها یعنی M۵ CS آغاز شد)، پدال‌های شیفتر بزرگ فیبرکربنی با رنگ قرمز و مشکی، غربیلک‌فرمان M مزین به‌جیر و دسته‌دنده کوچک اسپرت M، رانندگی با این سوپراسپرت را فوق هیجان‌انگیز جلوه می‌دهد. صندلی‌های اسپرت فیبرکربنی M مزین به‌چرم مرینو بوده تا راحتی سرنشینان را ارتقا دهد.

نصب صندلی‌های اسپرت فیبرکربنی نسل جدید ب‌ام‌و، حذف صندلی‌های ردیف دوم برای سرنشینان و استفاده بیشتر از قطعات فیبرکربنی سبب شده است M۴ CSL ۱۳۵ کیلوگرم سبک‌وزن‌تر از نسخه M۴ و کامپتیشن باشد.

از مهم‌ترین امکانات این سوپراسپرت می‌توان به ۸ ایربگ، سیستم ارتباط کاربری نسل هشتم ب‌ام‌و، دوربین ۳۶۰ درجه‌، سامانه پیشگیری از برخورد، کروزکنترل تطبیقی، سیستم مانیتورینگ نقاط کور به‌همراه شناسایی عابرپیاده، سامانه انحراف از مسیر، سیستم ترمز اضطراری خودکار، نوربالای هوشمند، سیستم پارک هوشمند، کمکی رانندگی هوشمند، سیستم استارت و راه‌اندازی هوشمند خودرو، سیستم تهویه‌مطبوع اتوماتیک دوگانه و فرمان الکترومکانیکی و سفارش ۶ تریم رنگ برای داخل آن اشاره کرد.

مشخصات فنی فوق‌العاده

پیشرانه M۴ CSL همان پیشرانه M۴ و نسخه کامپتیشن است. به‌عبارت دیگر پیشرانه ۶ سیلندر خطی ۳ لیتری تویین‌توربوشارژ معروف ب‌ام‌و، یعنی S۵۸B۳۰ در زیرِ کاپوت این باواریایی خشن قرار گرفته است.

بر اساس آن‌چه کمپانی ب‌ام‌و اعلام کرده است، ایجاد تغییرات در پاشش سوخت، بوست توربوشارژها، پروگرامینگ ECM، تغییرات در ونوس‌های هوشمند و اگزوز خودرو، سبب ایجاد راندمان بالاتر شده است.

حداکثر توان خروجی این پیشرانه به ۵۵۱ اسب‌بخار و حداکثر گشتاور خروجی آن به ۶۵۰ نیوتون‌متر رسیده است. البته توان خروجی ۴۱ اسب‌بخار افزایش داشته، اما گشتاور هیچ تغییری نداشته است. خبر هیجان‌انگیز برای اسپرت‌دوستان این‌که ب‌ام‌و به وعده‌هایش وفادار مانده و M۴ CSL را تنها با سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل‌عقب RWD به‌بازار عرضه خواهد کرد.

بر این اساس تنها ۳.۵ ثانیه زمان نیاز است که این خودرو از حالت سکون به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست یابد. حداکثر سرعت این سوپراسپرت باواریایی به ۳۰۷ کیلومتربرساعت می‌رسد. کمپانی ب‌‎ام‌و، قیمت ۱۳۹ هزار و ۹۰۰ دلاری را برای M۴ CSL در بازار ایالات‌متحده در نظر گرفته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =